viernes, 4 de julio de 2014

Editors catalans: TRAMUNTANA

Siempre tengo un debate interno sobre si debo escribir en catalán o castellano en mi blog para llegar a mas gente.... y acabo haciéndolo en castellano claro.

Para variar hoy no va a ser así de manera que os animo a los que no tengáis esta costumbre.  

Después podréis añadir a vuestro CV que tenéis otro idioma.


El cas es que ahir vaig estar en una molt interessant presentació de petites editorials catalanes i espanyoles. En aquest acte, on sols anem bibliotecaris, i els editors en primera persona expliquen qui son i el seu producte i intenció. Una delícia... llàstima que no pugui anar-hi més gent a aquestes presentacions.


Darrera la majoria d'aquestes petites editorials hi ha persones molt interessants i amb molt bona intenció, i es reflecteix en els seus llibres.

La que mes em va impressionar va ser Tramuntana Editorial, una petita editorial catalana, de Girona, que fa una selecció exquisida de llibre infantil.

En paraules del editor, el Sr. Josep Maria Puyol (o va dir Pujol?), seleccionen aquells llibres on troben histories positives, i aquesta és l'actitud que m'agrada per poder seleccionar contes infantils.



  
Jo els compraria tots per la meva biblioteca infantil.

Aquesta imatge demostra el gust en la selecció del il·lustrador, no sols de la història que explica el conte.


Mes il·lustradors interessants:



Haig d'aclarir que son llibres assequibles, ja que la mitjana es de 12 euros IVA inclòs. Pas mal, oi?


Una delícia d’il·lustració retro que recorda el cinema mut en aquest conte. I aquest altra, no us recorda un il·lustrador conegut?




Aquesta il·lustració no sols es tendra sinó que personalment em recorda l'estil de Sempé en El Petit Nicolas. Parla del desig de ser gran...

També vull explicar que aquesta família editora... no us ho he dit? Es tracta d'una família. Ahir van venir tres persones: el pare i el fill van seure a la taula a presentar els seus productes i una senyora... que sospito era la mare i esposa dels anteriors, repartia els catàlegs i ens passava  els llibres als bibliotecaris per tal que els féssim una ullada. Un negoci familiar tradicional.

Doncs deia que aquesta família editora troba a la fira de Bolonya la seva inspiració editora, on veu títols interessants i els compra els drets d'autor. Fa un parell d'anys que van començar i tot just ara sembla ser, pel que diuen, comencen a recollir del que van sembrant.

Per la meva part no deixaré de recomanar-los. Tots els que van passar per les meves mans transmetien bones sensacions. Autors coreans, flamencs, catalans... no importa, es selecciona la qualitat.


I per acabar, mireu quina il·lustració més càlida:



No hay comentarios:

Publicar un comentario