jueves, 24 de julio de 2014

Novel.la juvenil per aquestes vacances... i per la resta de l'any

Arriba l'estiu i a la biblioteca alguns joves, i alguns pares de joves, venen cercant informació i necessiten que els bibliotecaris els recomanem algun llibre "per les vacances", entenent que els del “cole “ els deixen de banda per una bona temporada i necessiten una mena de premi pel que fa a la lectura.

Es una pena que les lectures "del cole" siguin tan poc atractives i que així que poden les evitin tot el possible cercant lectures més amenes o simplement del seu interès. 

Alguns pares el que volen que el fill deixi de mirar el smartphone una estona i que miri alguna fulla de paper.... i normalment si el seu fill l'acompanya resta en un segon plànol sorrut i molest per aquesta imposició.

Resulta difícil i alhora tot un repte aconseguir una lectura que li agradi, però de vegades es possible.

Quan els pares comenten davant el seu fill adolescent "el meu fill no llegeix i vull que ho faci" pels bibliotecaris ens suposa una oportunitat per oferir alguna història atractiva i que, si el nois o noia no tornen, si mes no tinguin un bon record de la lectura.

Estic desitjant que ben aviat arribin els llibres digitals a les biblioteques catalanes ja que serà una oportunitat molt bona (o no?) per recuperar aquests lectors joves que perdem a les biblioteques durant uns anys del seu creixement... 

Per poder recomanar lectures a aquest públic tan atractiu a les Biblioteques públiques de la Diputació s'elabora periòdicament un rànquing dels documents més prestats.

Actualment es pot veure el del segon trimestre de l'any 2014 i com que es troben agrupats per categories i públics es pot veure què llegeixen els joves.

Estimats pares de fills adolescents, voleu saber que els agrada als joves? Feu una ullada...






En el primer lloc del rànquing Els jocs de la fam, editat també en castellà, una història on els protagonistes i herois son els adolescents, que sobreviuen en un món salvatge per ajudar la seva família i amics. Es tracta d'una bona lectura que si a més a més agrada, hi ha una segona i tercera part. S'enganxen. També podeu trobar a les biblioteques les pel·lícules basades en les novel.les.

En segon lloc, com no, un altre cop la Laura Gallego, amb El libro de los portales, una novel.la fantàstica on els pintors dibuixen portals de viatge que constitueixen la xarxa de comunicació i transport més important de Darusia. El protagonista i heroi es Tabit, estudiant del darrer curs de la Acadèmia de pintors, qui rep un encàrrec per pintar un portal i es troba involucrat en una trama d'intrigues i secrets.


En tercer lloc del rànquing No está escrit a les estrelles, també editat en castellà, una bonica història sobre la Hazel, qui pateix un càncer terminal i a qui sembla ell seu final ja està escrit. Però l’aparició d’Augustus Waters al grup de suport de nois amb càncer canvia radicalment la seva vida. La història està a punt de ser reescrita... Aquest estiu s'ha estrenat als cinemes el film.

Tots els llibres juvenils més llegits ofereixen magnífiques històries que parlen de joves normals que esdevenen herois, que saben resoldre greus problemes, que es posicionen davant la vida amb un valors que molts voldrien ... parlen d’ells, i podem veure que tenim uns nois fantàstics, sols cal veure què llegeixen i què els inspira.


A voltes amb la novel.la i els joves, passejant ahir pel Raval vaig tenir una estona per poder entrar a una llibreria ben bonica, La Central del Raval i vaig fer unes fotos de la Novel.la Juvenil que exposen.






Com que les llibreries saben molt be què agrada als joves, tenen exposats una sèrie de llibres per a ells que no vaig poder evitar fotografiar, amb el seu permís. Excuseu la qualitat de les fotos...




i per acabar..





Molts títols que ofereixen històries de misteri, de fantasmes, d'aventures, d'amor... per tots els gustos i de tots els colors.

Podeu consultar millor aquests llibres al Catàleg de la llibreria, on fan millors fotos que les meves, a la URL
http://www.lacentral.com/web/materias/?mat=UJ

A banda de consultar tots els títols juvenils a la venda, si sabeu d'algun que agradi al vostre fill o als vostres lectors, La Central ofereix al seu catàleg els  llibres afins a un llibre, allò que fa Amazon també en funció dels lectors que han comprat aquell exemplar.

Tot plegat, espero que aquest post resulti útil per cercar, triar, i recomanar llibres juvenils.


No hay comentarios:

Publicar un comentario